Φθινόπωρo

dsc02690.jpg

Ο καιρός

Find more about Weather in Vroukha, GR

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ - ΕΠΑΦΗ

Το vrouhas.gr συνεχίζει το ταξίδι του.  Στείλτε μας ότι υλικό έχετε (κείμενα,φωτογραφίες,βίντεο,σχόλια) που έχουν να κάνουν με το χωριό μας,καθε πρόταση και κάθε ιδέα σας είναι ένα λιθαράκι για να γίνει το site ένας πραγματικός καθρέπτης του χωριού μας στο νέο mail: kvrouha@gmail.com

Η μαντινάδα του μήνα

λυρα

Τα πιο ωραία και δροσάτα τριαντάφυλλα εις τους συγχωριανούς προσφέρω

κι όσες εις τα πέταλα τους οι δροσοσταλίδες ,τόσες οι ευχές που στέλνω

Μανώλης Βαρδαβάκης

Home Σύλλογοι Εξωραϊστικός σύλλογος
Εξωραϊστικός σύλλογος PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Ιανουάριος 2009 15:05
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρουχά εδώ και πάρα πολλά χρόνια (έτος ίδρυσης 11-10-1979) προσφέρει στον πολιτισμό και στην ιστορία του τόπου μας. Έχει θέσει ως στόχο του την προώθηση των εθίμων, την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων, την προστασία της περιοχής και την δημιουργία δικλείδων βιωσιμότητας. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος πέρασε στα χέρια των νέων του χωριού μας που με μεράκι αλλά και πείσμα, μεριμνούν για όλα τα παραπάνω.Παρακάμπτοντας για λόγους συντομίας το απώτερο παρελθόν και σεβόμενοι το έργο και την προσπάθεια των παλαιότερων διοικήσεων, θα θέλαμε να συνοψίσουμε ορισμένες από τις δραστηριότητες που έγιναν κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων γεγονός που αποδεικνύει την ζωντάνια των μελών του: 
  1. Εκδηλώσεις : Αναμφισβήτητα, επιτυχημένες! Σε Κορυδαλλό, Πετρούπολη, Σχιστό. Διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως…! Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη μας και φάνηκε και η δυναμική του συλλόγου… Να σημειωθεί πως ο σύλλογος παρείχε τα δυο τελευταία χρόνια ενεργή βοήθεια στο γλέντι του αγίου Ιωάννου στο Βρουχά και επανέφερε στις μνήμες των νέων τι σημαίνει μια βραδιά στη Μυρονικήτα, στην Πλάκα και στις Άκρες . 
  2. Προώθηση εθίμων: Εορταστική εξόρμηση από σπίτι σε σπίτι με κάλαντα και τοπικές μελωδίες, κατασκευή χειροποίητων εορταστικών - παραδοσιακών δώρων.
  3. Ανάπτυξη ανθρωπίνων σχέσεων: Σύσφιξη δεσμών, αύξηση του αριθμού των μελών, επικοινωνία και κοινές δράσεις. Στήριξη οικονομική και ηθική σε αθλήτρια του χωριού μας, επαφή με φοιτητές και στρατευμένους καθώς και με διοικήσεις άλλων εξωραϊστικών συλλόγων.
  4. Προστασία της περιοχής: Καταγγελίες περί άναρχης δόμησης, συμβουλές καλλιεργειών, παραινέσεις υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης, διάβημα προς το δήμο για τέλεση έργων, συμμετοχή σε τοπικά συμβούλια του Βρουχά, επαφές με την τοπική αρχή, κίνηση για την αποκατάσταση του φάρου του Αγίου Ιωάννη, επίσκεψη σε έκθεση για την προώθηση του ελαιολάδου στο ΣΕΦ, προώθηση συζητήσεων για συλλογή και προστασία κειμηλίων του χωριού μας καθώς και ενέργειες για προάσπιση της βιοποικιλότητας.
  5. Ιστορία: Κοινοποιήσαμε και δημοσιεύσαμε την ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Βρουχά. Προτείναμε την δημιουργία γενεαλογικού δέντρου του χωριού αναμένοντας την ανταπόκριση των κατοίκων. Διεκδικήσαμε και λάβαμε την διαχείριση αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου προς κατασκευή μουσείου παράδοσης και πολιτισμού στο Βρουχά
  6. Άλλες δράσεις: Δημιουργήσαμε την εφημερίδα μας «ΛΑΓΚΑΔΟ…λογίες» την οποία διανέμουμε ,περιοδικά, σε όλους τους Βρουχιώτες. Επίσης με χρήματα του συλλόγου ανεβάσαμε στο διαδίκτυο το site: vrouhas.gr το οποίο πλέον ανοίγει τις πύλες του χωριού μας παγκοσμίως!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

ΜΕΛΗ: ΕΥΑΓΓ. ΝΤΑΝΩΛΑ, ΣΟΦ. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ, ΝΙΚ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 17:12