Φθινόπωρo

dsc02690.jpg

Ο καιρός

Find more about Weather in Vroukha, GR

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ - ΕΠΑΦΗ

Το vrouhas.gr συνεχίζει το ταξίδι του.  Στείλτε μας ότι υλικό έχετε (κείμενα,φωτογραφίες,βίντεο,σχόλια) που έχουν να κάνουν με το χωριό μας,καθε πρόταση και κάθε ιδέα σας είναι ένα λιθαράκι για να γίνει το site ένας πραγματικός καθρέπτης του χωριού μας στο νέο mail: kvrouha@gmail.com

Η μαντινάδα του μήνα

λυρα

Τα πιο ωραία και δροσάτα τριαντάφυλλα εις τους συγχωριανούς προσφέρω

κι όσες εις τα πέταλα τους οι δροσοσταλίδες ,τόσες οι ευχές που στέλνω

Μανώλης Βαρδαβάκης

Home Πως θα έρθετε
Οδηγίες προς ναυτιλομένους!!!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 11:06
Δύο είναι οι κύριες διαδρομές που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να έρθει στον Βρουχα ερχόμενος από το Ηράκλειο.Η πρώτη διαδρομή και η πιο εύκολη φυσικά είναι μέσω του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στον πρώτο κόμβο με φανάρια κυκλοφορίας που συναντάς πρίν μπείς στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Εκεί λοιπόν στρίβουμε αριστερά και ακολουθούμε τα σήματα κυκλοφορίας προς Ελούντα.Στην Ελούντα ακολουθούμε τα σήματα κυκλοφορίας προς Πλάκα και μετά τον οικισμό Πλάκα  ανεβαίνωντας τον Κατσελιό όπως ονομάζεται το βουνό φτάνουμε στον Βρουχά.
Η δεύτερη διαδρομή είναι για τους λάτρεις της άγριας φύσης και της περιπέτειας μιας και περιλαμβάνει τοπία απαράμμιλης ομορφιάς και αγριάδας, η δε περιπέτεια, ειδικότερα μετά τον οικισμό Φουρνής, τυχαία συνάντηση με κοπάδι προβάτων τα οποία δεν δείχνουν να ενοχλούνται ιδιαίτερα από την διέλευση των οχημάτων και βόσκουν αμέριμνα οπότε οπλιστείτε με υπομονη!!!!. Η διαδρομή ξεκινάει με την έξοδο από τον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, η Εθνική οδός για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι) στην πόλη της Νεάπολης και από εκεί κατευθυνόμαστε προς το χωριό Λίμνες. Συναντάμε το χωριό Νικηθιανό στο οποίο ο δρόμος διακλαδίζεται και ακολουθούμε την πορεία προς αριστερά ή οποία είναι ανηφορική. Κατα την διαδρομή αυτή συναντάμε τους παραδοσιακούς οικισμόυς Καστέλλιον και Φουρνή.Μετά την Φουρνή και για περίπου 5 λεπτά οδήγησης συναντάμε μια διακλάδωση η οποία συνεχίζει ευθεία και αριστερά. Εμείς επιλέγουμε κατεύθυνση προς τα αριστερά και ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από τον οικισμό του Χαυγά και καταλήγει στο δρόμο που περνάει τον Κατσελιό και καταλήγει στον Βρουχά.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 05:44