Φθινόπωρo

dsc02682.jpg

Ο καιρός

Find more about Weather in Vroukha, GR

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ - ΕΠΑΦΗ

Το vrouhas.gr συνεχίζει το ταξίδι του.  Στείλτε μας ότι υλικό έχετε (κείμενα,φωτογραφίες,βίντεο,σχόλια) που έχουν να κάνουν με το χωριό μας,καθε πρόταση και κάθε ιδέα σας είναι ένα λιθαράκι για να γίνει το site ένας πραγματικός καθρέπτης του χωριού μας στο νέο mail: kvrouha@gmail.com

Η μαντινάδα του μήνα

λυρα

Τα πιο ωραία και δροσάτα τριαντάφυλλα εις τους συγχωριανούς προσφέρω

κι όσες εις τα πέταλα τους οι δροσοσταλίδες ,τόσες οι ευχές που στέλνω

Μανώλης Βαρδαβάκης

Home Αξίζει να δείτε από κοντά Κολοκύθα, το νησί απέναντι από την Σπιναλόγκα
Κολοκύθα, το νησί απέναντι από την Σπιναλόγκα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 22:00
κπαν35Η Σπιναλόγκα και η Κολοκύθα είναι οι δύο πιο συχνά τουριστικά επισκέψιμες περιοχές της Κρήτης. Η Κολοκύθα έχει μια μικρή αμμουδιά με ένα φαρδύ, ρηχό κόλπο με υπέροχα διάφανα νερά. Στο δρόμο προς την Κολοκύθα υπάρχουν πολλοί μικροί κολπίσκοι με φαρδιά βράχια, με εξίσου όμορφα καταγάλανα νερά. Τα σημεία αυτά είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για καταδύσεις, καθώς ο βυθός της θάλασσας εδώ είναι εξαιρετικά παρθένος και πλούσιος σε θαλάσσια ζωή. Η νήσος Κολοκύθα, το ξερονήσι όπως λένε, αποτελεί χώρο αναπαραγωγής για απειλούµενα είδη (µαυροπετρίτης,αιγαιόγλαρος και άλλα) και είναι καλό να αποφεύγεται η προσέγγισή της την περίοδο από Απρίλιο ως Οκτώβριο. Να σημειωθεί πως προ ημερών ξεβράστηκε στην Κολοκύθα Ελούντας μια θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου πρότεινε το 2008 τη δημιουργία οικολογικού και αρχαιολογικού πάρκου στο νησί. Πρόσφατα έγινε καθαρισμός της περιοχής πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Φωκά βάσει του προγράμματος “CLEAN UP THE WORLD”. Για να προσεγγίσεις την Κολοκύθα χρειάζεται τζιποειδές όχημα για 2-3 χιλιόμετρα μετά το νησάκι με τη στενή λωρίδα που ενώνει με τους Μύλους της Ελούντας με την Κολοκύθα και τις αβαθείς παλιές αλυκές. Πηγαίνετε εκεί μετά το μεσημέρι που έχουν φύγει οι ορδές των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων που επιστρέφουν από την επίσκεψη τους μέσω θαλάσσης.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 14:27